Goedkope vliegtickets van Amsterdam Schiphol naar Bangkok vanaf 599 €** (2023)

Goedkope vluchten van Amsterdam – Bangkok

Amsterdam - Bangkok

Wanneer zijn vliegtickets van Amsterdam naar Bangkok het goedkoopst?

Wil je écht voordelig uit zijn, dan kun je tickets van Amsterdam naar Bangkok het beste 26 weken van tevoren kopen, want dan blijken de vliegtickets vaak het goedkoopst te zijn. In Mei is vliegen naar Bangkok vaak het voordeligst, de goedkoopste week is week 23. Als je wel wilt besparen maar niet van teveel regen houdt kun je het beste in november of tussen april en augustus naar Bangkok vliegen. Op Skyscanner kun je in de hele maand zoeken om te kijken op welke data tickets naar Bangkok het goedkoopst zijn.

Gelden er kortingsacties en aanbiedingen voor tickets naar Bangkok?

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben regelmatig kortingsacties en aanbiedingen voor tickets van Amsterdam naar Bangkok. Meestal zijn vliegtickets Bangkok het goedkoopst in de maand Mei, maar ook tijdens het toeristische hoogseizoen kan het aan te bevelen zijn om op speciale acties te letten. Gebruik het Skyscanner Prijsalarm om de prijs van tickets op de data waarin je interesse hebt in de gaten te houden. Je krijgt dan automatisch een bericht als de prijs van je ticket goedkoper of duurder wordt.

Met welke luchtvaartmaatschappijen kun je van Amsterdam naar Bangkok vliegen?

Rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Bangkokworden aangeboden door de luchtvaartmaatschappijen KLM, China Airlines en EVA Air. Indirecte vluchten van Amsterdam naar Bangkok worden uitgevoerd door onder meer Air France, Lufthansa, Etihad Airways, Singapore Airlines, Jet Airways, Korean Air en British Airways.

Hoe lang is het vliegen van Amsterdam naar Bangkok?

Rechtstreekse vluchtenvan Amsterdam naar Bangkok nemen ca. 10 uur en 35 minuten in beslag. Moet je onderweg overstappen, dan kun je tot wel 20 uur onderweg zijn.

Informatie over vliegvelden en terminals in Amsterdam

Alle vluchten vanuit Amsterdam naar Bangkok vertrekken vanaf Amsterdam Airport Schiphol.

Van Amsterdam naar luchthaven Schiphol: Amsterdam Airport Schiphol ligt 9 km ten zuidwesten van het centrum van Amsterdam. Indien je gebruik maakt van het openbaar vervoer kun je het beste de trein nemen, welke vanuit onder meer de richting Amsterdam en Den Haag naar de luchthaven rijdt. Daarnaast zijn er diverse bussen die naar Schiphol rijden, waaronder lijn 197 (Amsterdam Airport Schiphol Express). Een enkele reis met de trein van Amsterdam Centraal naar Schiphol kost 4,20 euro en de reistijd bedraagt ca. 15-20 minuten. Met de bus ben je vanaf het centrum van Amsterdam ongeveer 39 minuten onderweg naar Schiphol, en deze busreis kost je ca. 3,14 euro.

Wanneer aanwezig zijn op luchthaven Schiphol: hoe lang je van tevoren aanwezig dient te zijn op Amsterdam Airport Schiphol hangt af van de regels van je luchtvaartmaatschappij, maar meestal wordt geadviseerd 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig op de luchthaven te zijn. Doorgaans kun je vanaf 2 tot 3 uur voor vertrek van de vlucht inchecken; de balie sluit ca. 45 minuten voor vertrek.

Amsterdam Airport Schiphol heeft 3 vertrekhallendie onderling met elkaar zijn verbonden. Vanaf welke vertrekhal je vliegtuig naar Bangkok vertrekt hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, maar meestal is dit vertrekhal 2 of 3. Op de gehele luchthaven isgratis Wi-Fi beschikbaar.

Advies van Skyscanner: 7 onmisbare tips voor een goede reisvoorbereiding

Informatie over vliegvelden in Bangkok

Bangkok heeft 2 vliegvelden, te weten Suvarnabhumi Airport en Don Mueang International Airport. Wanneer je van Amsterdam naar Bangkok gaat vliegen land je echter altijd op Suvarnabhumi Airport.

Suvarnabhumi Airport in Bangkok

Alle vluchten van Amsterdam naar Bangkokkomen aan op vliegveld Suvarnabhumi Airport, dat ca. 31 km ten oosten van het centrum van de stad ligt en het grootste vliegveld van Thailand is.

Van Suvarnabhumi Airport naar het centrum van Bangkok:het snelst ben je in de stad als je met het openbaar vervoer reist, want met de Airport Rail Link (ARL) duurt de reis van het vliegveld naar het centrum nog geen 40 minuten en deze exprestrein rijdt 24 uur per dag. Een enkele reis met de ARL kost 90 baht. Uiteraard kun je ook een taxi nemen, deze brengt je voor ca. 250-380 baht naar het centrum van Bangkok. Een auto huren op Suvarnabhumi Airport behoort ook tot de mogelijkheden, je kunt daarbij kiezen uit diverse autoverhuurbedrijven en talloze automerken en –modellen.

Indien je in het bezit bent van een Nederlands paspoort dan heb je geen visum nodig om van Amsterdam naar Bangkok te vliegen. Wel dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij aankomst in Bangkok nog minimaal 6 maanden geldig is

Weer, prijzen en bezienswaardigheden in Bangkok

Weer, klimaat en beste seizoen Bangkok

Bangkok heeft een tropisch klimaat, met natte en droge seizoenen die elkaar afwisselen. De regentijd loopt elk jaar van mei tot en met oktober en de droge tijd van november tot en met april. De gemiddelde dagtemperatuur ligt altijd tussen de 25 en 30°С.

De meeste toeristen bezoeken Bangkok gedurende het droge seizoen, dat van november tot april loopt, want dan regent het minder vaak en zijn de temperaturen het meest aangenaam. Wil je de toeristenmassa’s ontwijken en minder betalen voor je hotel dan kun je het beste vlak voor of tijdens de regentijd naar Bangkok vliegen.

Prijzen in Bangkok

De prijzen in Bangkok liggen een stuk lager dan in Amsterdam. Voor omgerekend een euro of nog minder kun je allerlei lekkernijen bij straatstalletjes kopen en in veel restaurants ben je omgerekend niet meer dan 2 tot 5 euro kwijt voor je maaltijd.

Prijzen van producten en vervoer in Bangkok*:

· Lunch bij McDonalds — 200 baht (5 euro)

· Lunch in een café — 200 baht (5 euro)

· Diner voor 2 in een gemiddeld geprijsd restaurant — 250 baht (6,30 euro)

· Kosten van een taxi in Bangkok — starttarief 35 baht (0,89 euro), daarna 6.25 baht (0,15 euro) per kilometer

· Rit met de metro —starttarief 12 baht (0,30 euro)

· Coca-Cola 0,33 l — 15 baht (0,38 euro)

· Kop koffie — 30-60 baht (0,75-1,50 euro)

· Liter benzine — 25 baht (0,63 euro)

*Geplaatst oktober 2016. Bovenstaande prijzen en informatie komen van de PriceOfTravel website en zijn indicatief.

Geld en wisselen in Bangkok

In Thailand betaal je met de baht. Veel voorkomende valuta zoals euro’s en Amerikaanse dollars kun je in Bangkok onbeperkt inwisselen bij banken en geldwisselkantoren die overal in de stad te vinden zijn. Daarnaast vind je op vrijwel elke straathoek een geldautomaat, waar je met je bankpas met Maestro-logo Thaise bahts kunt pinnen. Veel aankopen kun je het beste contant afrekenen, alleen in de wat chiquere hotels, winkels en restaurants in Bangkok is het meestal ook mogelijk om met je bankpas of creditcard te betalen.

Vervoer in Bangkok

In Bangkok kun je kleine afstanden afleggen met de tuk-tuk, die zeer betaalbaar is en je de mogelijkheid geeft veel van de stad te zien. Voor grotere afstanden wordt de BTS Skytrain aangeraden of de MRT metro. Als je op zoek bent naar een panoramisch ritje kun je ook de Khlong Saen Saep waterbus nemen, die over het Saen Saep kanaal vaart en op de hele route maar liefst 27 keer stopt.

De kosten voor het openbaar vervoer in Bangkokliggen tussen de 12 en 50 baht, afhankelijk van welke vorm van transport je neemt en welke afstand je gaat afleggen. Ben je van plan om veel van de BTS Skytrain gebruik te maken dan kun je het beste een dagkaart kopen, welke 130 baht kost.

Zien en doen in Bangkok

· Wat Pho

· Koninklijk Paleis (Phra Borom Maha Ratcha Wang)

· Wat Phra Kaew

· Chatucha Market

· Pak Khlong Talad

· Emporium winkelcentrum

· CentralWorld winkelcentrum

· Lumphini Park

· Dream World attractiepark

Ook interessant over Bangkok en Thailand:

Wat moet je weten voordat je naar Bangkok gaat

Top 10 (gratis) Bangkok bezienswaardigheden

Bangkok: top 10 van een reisjournalist

2 weken reizen door Zuid-Thailand? Volg dan deze prachtige route

* alle informatie op deze pagina over vluchten, prijzen en vervoer zoals geldig per november 2016

Vliegvelden Bangkok

Luchtvaartmaatschappijen die naar Bangkok vliegen

Beste deals

Hotels in Bangkok

Bekijk hier hotels Bangkok!

Autoverhuur in Bangkok

Vergelijk hier huurauto's in Bangkok!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated: 09/05/2023

Views: 6279

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.