Jaka Pramana: DOWNLOAD EBOOK TUTORIAL … postingan kali ini saya akan membagikan beberapa Ebook Belajar Microsoft Excel Bahasa Indonesia. Microsoft Excel adalah suatu perangkat lunak - [HTML Document] (2023)

Jaka Pramana: DOWNLOAD EBOOK TUTORIAL BELAJAR MICROSOFT EXCELTERBARU

Pages

Home

Ebook

Skripsi

Modul

Bank Soal

Template

Extra

Linkshrink

SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATIDOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMATDATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH& TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DI WEBSITE"WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN -SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM"- NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" -SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOADMUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DIWEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPAIKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DI WEBSITE"WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN -SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM"- NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" -SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOADMUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DIWEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPAIKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DI WEBSITE"WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN -SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM"- NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" -SELAMAT DATANG DI WEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOADMUDAH & TANPA IKLAN - SEMUANYA "GRATIS" - SELAMAT DATANG DIWEBSITE "WWW.JAKAPRAMANA.COM" - NIKMATI DOWNLOAD MUDAH & TANPAIKLAN - SEMUANYA "GRATIS" -

DOWNLOAD EBOOK TUTORIAL BELAJAR MICROSOFT EXCEL TERBARU

Pada postingan kali ini saya akanmembagikan beberapa EbookBelajar Microsoft Excel Bahasa Indonesia.

Microsoft Excel adalah suatu perangkat lunak keluaran MicrosoftCorporation yang digunakan untuk pengolahan angka (Artimatika) ,baik berupa perhitungan dasar, rumus-rumus tertentu, pemakaianfungsi hingga manajemen data. Pada umumnya, perangkat lunak inisering digunakan untuk melakukan pencatatan baik berupa pengeluaranataupun pemasukan bagi para akuntan yang bekerja di sebuahperusahaan/instansi. Microsoft Excel merupakan salah satu programkomputer yang sangat populer dan paling banyak digunakan karenakemudahan dan fitur-fitur yang ditawarkan sangat baik danpenggunaannya yang bersifat user friendly.

Sejarah Microsoft Excel

Sejarah Microsoft excel dimulai pada tahun 1982 sebagaipengganti program Spreadsheet Multiplan yang masih berbasis CP/M.Microsoft Corporation mencoba membangun ulang software baru denganbasis sistem MS-DOS untuk menjangkau pasar yang lebih luas.Beberapa waktu kemudian muncullah program baru dengan nama Excel.Untuk versi pertamanya dikeluarkan pada tahun 1985 yang dikhusukanuntuk Macintosh. Pada tahun 1988, Excel mulai menggeser Lotus 1-2-3sebagai pesaing terberatnya dan menduduki peringkat teratas sebagaipenguasa pasar program spreadsheet. Excel dianggap lebih baik danmampu melakukan rilis versi terbarunya setiap dua tahun sekali.

Di awal peluncurannya, Excel sempat dituntut oleh perusahaanlain yang bergerak dalam bidang industri finansial yang telahmenjual perangkat lunak yang dengan nama yang sama, yaitu excel.Tuntutan tersebut dibawa ke ranah hukum dan memutuskan kekalahanMicrosoft dan harus merubah nama Excel menjadi Microsoft Excel.Meskipun begitu, dalam prakteknya, hal ini diabaikan dan bahkanMicrosoft membeli Excel dari perusahaan yang menuntut merekasebelumnya sehingga penggunaan nama Excel saja tidak akan membawamasalah lagi. Versi terbaru Microsoft Excel untuk saat ini adalahMicrosoft Excel 2013 yang tergabung dalam paket Microsoft Office2013. Banyak sekali perubahan-perubahan dan penambahan fitur yangdilakukan dan semata-mata untuk menciptakan program yang lebih baiklagi.

Untuk ekstensinya, mulai dari excel yang pertama hingga versi11.0 (2003) adalah *.xls , sedangkan untuk versi Microsoft OfficeExcel 2007 hingga yang terbaru menggunakan ekstensi *.xlsx.Penggunaan ekstensi *.xlsx dirasa lebih baik karena telah mendukungformat HTML namun dengan isi yang sama memiliki ukuran file lebihkecil jika banding dengan ekstensi *.xls.

Kelebihan Microsoft Excel

Secara umum, Microsoft excel dapat menampung data yang cukupbesar, yaitu hingga 1 juta baris dan 16.000 kolom dalam 1sheet-nya. Untuk segi format filenya, Excel termasuk fleksibeluntuk sebagian besar software data entry, hal ini dikarenakanadanya fasilitas konversi ke excel atapun format lain yang mampudibaca oleh excel. Untuk Rumus, Microsoft Excel dirasa sangatlengkap sehingga akan mempermudah kita dalam mengolah angka danmenghasilkan dokumen yang lebih canggih dengan cepat. Pada excelterdapat juga Pivot Table yang memungkinkan kita untuk bekerjalebih efektif karena semua tabel summary yang telah kita rencanakanbisa kita buat terlebih dahulu meskipun data belum masuk semua, dansetiap ada data masuk maka secara otomatis pivot table akanme-refresh sendiri sehingga tabel akan terupdate.

Itulah sekilas tentang Microsoft Office Excel, untukmempelajarinya lebih dalam silahkan download ebook yang telah kamisediakan secara gratis dibawah ini.

Untuk Mendownload Ebook Tutorial Belajar Microsoft ExcelSilahkan Klik Link Dibawah Ini :

1. Judul : Panduan Microsoft Excel 2007 (Dasar / Basic)

Bahasa : Indonesia

Penulis : Web Media

(DOWNLOAD)

2. Judul : Panduan Microsoft Excel 2007 (Lanjutan / Advance)

Bahasa : Indonesia

Penulis : Web Media

(DOWNLOAD)

3. Judul : Mari Berlatih Microsoft Excel 2010

Bahasa : Indonesia

Penulis : Raddini Gusti Rahayu

(DOWNLOAD)

4. Judul : Working With Microsoft Excel 2007

Bahasa : Indonesia

Penulis : Raddini Gusti Rahayu

(DOWNLOAD)

5. Judul : Modul Pembelajaran Microsoft Excel

Tingkat Pemula dan Menengah

Bahasa : Indonesia

Penulis : Setditjen Perbendaharaan

(Pengembangan Pegawai)

(DOWNLOAD)

6. Judul : Mengenal Formula Pada Excel 2007, 2010, 2013

Bahasa : Indonesia

Penulis : Aris Lesmana

(DOWNLOAD)

7. Judul : Modul Panduan Microsoft Excel

Bahasa : Indonesia

Penulis : Susandra

(DOWNLOAD)

Selain Ebook diatas, saya juga menyertakan Ebook Microsoft Word,Power Point dan Access. Untuk Mendownloadnya silahkan klik Linkdibawah ini :

1. Ebook Tutorial Belajar Microsoft Word

2. Ebook Tutorial Belajar Microsoft Power Point

3. Ebook Tutorial Belajar Microsoft Access

Keywords : Download Modul Ebook Tutorial Belajar Microsoft Excel2013 2012 2010 2007 Bahasa Indonesia

"HARGAI JASA PARA PENGARANG BUKU DENGAN TIDAK MENGUBAH ISI FILEYANG TELAH DIBERIKAN SECARA GRATIS"

Semoga postingan ini dapat membantu. Jangan lupa komentarnyaya....

Selamat Belajar....

Referensi Artikel :

http://id.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Excel

http://arikus.web.id/2013/05/11/pengertian-dan-fungsi-microsoft-excel/

http://kumpulantugassekolahaja.blogspot.com/2013/03/kelebihan-dan-kekurangan-microsoft-excel.html

Posted by

JAKA PRAMANA

at11:15

Email ThisBlogThis!Share to TwitterShare to FacebookShare toPinterest

Labels:EBOOK LENGKAP

Reactions:

104 comments:

bloggoblog07/12/2014, 17:54

makasih gan :)

ReplyDelete

imam nusa11/12/2014, 13:38

suwun gan

ReplyDelete

Fahrel SB30/01/2015, 18:15

Thanks gan...sangat membantu sekali bagi para pemula sepertisaya. makasih ya...

ReplyDelete

innat10/02/2015, 19:00

makasi pak

ReplyDeleteReplies

JAKA PRAMANA10/02/2015, 19:04

iya sama-sama nak..

Delete

Reply

adiiy pratama11/02/2015, 14:14

makasih ilmunya

ReplyDeleteReplies

JAKA PRAMANA11/02/2015, 15:22

oke gan, sama sama y

Delete

Reply

Albherd Hutasoit08/03/2015, 20:44

terima kasih udah mau share pak :)semoga makin diberkati

ReplyDeleteReplies

JAKA PRAMANA08/03/2015, 22:22

ya nak,...selamat belajar!

Delete

Reply

Kuswo Albawani09/03/2015, 15:35

ikutan sedot ilmunya Pak...semoga membawa manfaat....!

ReplyDeleteReplies

JAKA PRAMANA09/03/2015, 22:07

oke, seeep dah ...

Delete

Reply

SYAFRUDDIN -10/03/2015, 11:23

ebook excel 2010 nya donk gan?

ReplyDelete

Iskar Insights01/04/2015, 04:48

makasih gan

ReplyDelete

richi mahardika01/04/2015, 13:37

semoga amal baik ada, ada imbalan dari allah

ReplyDelete

imank rezpact02/04/2015, 20:09

izin untuk di pelajari

ReplyDelete

bayu hasan07/04/2015, 23:06

makasih ilmunya y sahabat,,, (y)

ReplyDelete

Rian Supriatna15/04/2015, 12:45

ada file java scrivt gak kak

ReplyDelete

Darwin Kamarudin19/04/2015, 00:24

terima kasih gan sudah berbagisangat membantu

ReplyDelete

badai43324/04/2015, 09:19

sangat membantu pak..

ReplyDelete

Everything better25/04/2015, 11:54

terima kasih kakak

ReplyDelete

Apotek Herbal ACE MAXS01/05/2015, 16:00

makasih banyak buat ilmunya, sangat bermanfaat dan menambahwawasan..

http://kyuherbal.blogspot.com/

ReplyDelete

herman viuxan03/05/2015, 21:43

mantap kali broo... trimsss ya

ReplyDelete

rizki ramadani11/06/2015, 22:14

izin serep ilmunya ya pak :) makasih

ReplyDelete

DEWI NURBAYANI17/06/2015, 02:55

Terima Kasih, sangat bermanfaat

ReplyDelete

dhinil ivantoni22/07/2015, 11:16

ijin sedot gan,sangat membantu. terimakasih

ReplyDelete

Niknik Kholifah18/08/2015, 16:24

makasihh

ReplyDelete

Niknik Kholifah18/08/2015, 18:06

makasihh

ReplyDelete

Febri Suharjo20/08/2015, 17:28

Sangat bermanfaatIjin nyerot

ReplyDelete

Muhammad Syarif24/08/2015, 02:39

Ini yg aku cari cari... terima kasih gan

ReplyDelete

Slamet Heri26/08/2015, 06:42

thank you mas bro

ReplyDelete

leonardus suhardiwan28/08/2015, 17:12

trimakasih banyak atas bantuan buku gratisnya Pak, Sebab kmiyang di pelosok sangat membutuhkan buku-buku seperti ini. sklai lgtrimaks

ReplyDelete

jusrin juz10/09/2015, 20:16

Makasih ilmunya gan...

ReplyDelete

marcel heumasse14/09/2015, 13:06

Sangat bermanfaat ilmunya

ReplyDelete

Brian Livardo14/09/2015, 16:38

Terima Kasih, Tutor nya sangat membantu.

ReplyDelete

pray oto22/09/2015, 16:54

IZIN SEDOT GAN, TERIMA KASIH,INSYA ALLAH,,,, HEEE

ReplyDelete

zuhair.assy26/09/2015, 22:20

terima kasih sangat membantu........sukses selalu GAn

ReplyDelete

As Shop29/09/2015, 16:10

Terimakasih tutorialnya bermanfaat banget, aku juga punya nihtutorial-tutorial gratis

ReplyDelete

Mahrizal Pemalang11/10/2015, 20:16

Terima kasih mas saya izin download ya

ReplyDelete

syarif Teves17/10/2015, 01:43

Sy izin download bang, Mkasih sbelumx

ReplyDelete

syarif Teves17/10/2015, 01:43

Sy izin download bang, Mkasih sbelumx

ReplyDelete

Roy Fanry17/10/2015, 12:43

good ebook. Ada ga ya soal tuk ms. access

ReplyDelete

Joh F.Riry22/10/2015, 02:22

Trims bang, sdh membantu an sangat berguna...

ReplyDelete

Meily24/10/2015, 14:16

The books given above are very helpful for me and myfriends.Thank you very much for your kindness^_^

ReplyDelete

ahmad syihabudin26/10/2015, 15:42

mksh ya. manfaat banget

ReplyDelete

Setia Fredi01/11/2015, 09:31

terima kasih gan.... bermanfaat banget ne... sangat membantu

ReplyDelete

Muhammad Untung04/11/2015, 00:00

trimakasih gan sangat membantu...

ReplyDelete

AL FADLY23/11/2015, 03:06

trimakasih banyak ya brooo......

ReplyDelete

Bang Roni23/11/2015, 03:50

web ini sangat membantu, semoga berkah

ReplyDelete

umar bayan08/12/2015, 11:35

This comment has been removed by the author.

ReplyDelete

Wandi15/12/2015, 06:46

terima kasih share nya...semoga membawa berkah untuk anda

ReplyDelete

ISHARDIANSYAH18/12/2015, 09:02

TERIMAKASIH ATAS AMALNYA PAK_

ReplyDelete

Blues Pedia18/12/2015, 09:06

terimakasih pak

ReplyDeleteReplies

Blues Pedia18/12/2015, 09:10

izin share ya

Delete

Reply

singgih prasetyo03/01/2016, 00:19

terima kasih mas jaka atas ebook dan modulnya

semoga makin sukses!!!

ReplyDelete

Nurmalla Sari06/01/2016, 12:25

Makasih Kak,

Berguna sekali buat kita anak sekolahanijin yah kak

ReplyDelete

Andry Guna19/01/2016, 12:37

makasih gan, lagi butuh ni jd bermanfaat bgt..GBU :)

ReplyDelete

ASEP WIJAYA19/01/2016, 22:16

Tolong dong pak kasih contoh , rumus if and vlookup digabungkansekaligus, dan rumus if or not di gabungkan sekaligus .terimakasih

ReplyDelete

wahyu adijaya20/01/2016, 20:30

thanks gan..

ReplyDelete

Firman abdul basit20/01/2016, 20:32

makasih pak....sangat bermanfaat

ReplyDelete

evik0-0fauzy24/01/2016, 09:03

makasih banyak gan, moga berkah

ReplyDelete

YUSUF AKBAR27/01/2016, 19:59

This comment has been removed by the author.

ReplyDelete

Bawon Sembeb01/02/2016, 10:06

trimkasih lagi atas pencerahannya...

ReplyDelete

Loekman aisyah02/02/2016, 08:22

trimakasih, sangat membantu sekali. semogan mendapat balasan yglebih besar lagi.

ReplyDelete

arafat-budidarma02/02/2016, 09:53

thanks bnyak gan sangat membantu sekali

ReplyDelete

Restu Fatriyan Perdana17/02/2016, 13:46

makasih banyak gan, sangat berguna

ReplyDelete

CyberCrime20/02/2016, 17:29

suwun kang

ReplyDelete

Artika Rauf14/03/2016, 06:11

izin download ya! Terimakasih

ReplyDelete

lalu irwan romadhan29/03/2016, 07:25

makasi banyak atas ebooknya sangat bermanfaat buat saya yangsedang mencari ebook ini, izin download gan

http://ebookgratis456.blogspot.co.id

ReplyDelete

Kurniawan Yandi01/04/2016, 00:40

makasih banyak pak, saya izin download e-booknya pak

ReplyDelete

Muh. Amin Suhro Wardi04/04/2016, 15:34

Luar biasa Share nya, semoga berkah..

ReplyDelete

Madick Prakasa08/04/2016, 10:47

gmna cara download nya pak???

ReplyDelete

Sinai Mendoza23/04/2016, 06:46

thanks gan

ReplyDelete

Unknown23/04/2016, 13:13

Terima kasih pak jaka..sangat membantu dalam pengajaran

ReplyDelete

danurindra Sutiandy23/04/2016, 15:42

trims mr.jakapramana.

ReplyDelete

danurindra Sutiandy23/04/2016, 16:12

This comment has been removed by the author.

ReplyDelete

Rahmad Syarifudin26/04/2016, 12:01

mantap pelajaran nya buat kuasai Excel, terima kasih.

ReplyDelete

Unknown29/04/2016, 10:58

makasi bang sudh share ilmunya!

ReplyDelete

renis restiani13/07/2016, 06:27

Thanks a lot.. Easy to download, easy to understand thecontent.. Very good

ReplyDelete

mo chlist25/07/2016, 09:09

Terimakasih... :) mohon izin saya download yaa , semoga berkahAminn

ReplyDelete

Nanda28/07/2016, 10:12

Terimakasih ilmunya Kak :)

ReplyDelete

Rakhm Hidayat30/07/2016, 14:01

Terima kasih bang , semoga amal dari ilmu yang dibagikanditerima Allah SWT

ReplyDelete

Wiwien Oke31/07/2016, 11:26

Makasih Gan... Semoga makin lancar rezekinya... Salam suksesselalu..

ReplyDelete

Tonae Nb11/08/2016, 13:19

Makasih Banyak Mas.. Untuk e-booknya

ReplyDelete

Unknown11/08/2016, 16:53

terimakasih mas.. semoga barokah.

ReplyDelete

Mardin rM11/08/2016, 19:52

Izin Download,. Makasih sebelumnya

ReplyDelete

Muhammad Harry19/08/2016, 10:30

terimakasih gan ilmunya moga berkah

ReplyDelete

Riky27/08/2016, 22:21

Terima kasih banyak mas atas sharingnya... izin downloadyaa..

semoga semakin tambah sukses...

ReplyDelete

bilikpopHTAA 201401/09/2016, 12:55

makasih ilmunya...

ReplyDelete

Aris Borneo07/09/2016, 16:08

mksh sharenya

ReplyDelete

abe26/09/2016, 09:12

Makasih

ReplyDelete

Ritwan Awan12/10/2016, 11:19

Om jaka izin download yah

ReplyDelete

Farhan Tedyansyah29/10/2016, 05:27

Dasyhat... hampir semuanya ada terimakasih masJakapramana.com

ReplyDelete

OneSch04/12/2016, 06:57

Terima kasih, sangat bermanfaat. ijin download.

ReplyDelete

Mora Casey Stoner23/12/2016, 14:30

THANKS GAN... DI TUNGGU KARYA YANG AKAN DATANG... HEHE

ReplyDelete

Dadang Rasyid12/01/2017, 06:32

izin download guru

ReplyDelete

zahra Almaira R03/02/2017, 01:10

terimakasih mas ebooknya.. ijin download

ReplyDelete

MTs Hidayatullah05/02/2017, 10:37

Terimakasih Mas... Sangat Bermanfaat dan membantu..

ReplyDelete

Imam Khoirudin11/02/2017, 00:46

Terimakasih ilmunya semoga berkah. aamiin.

ReplyDelete

Romly Ikhwana14/02/2017, 10:40

Terimakasih Ilmu semoga bermanfaat dunia akhirat

ReplyDelete

sejahtra prima27/01/2018, 15:53

terimakash ilmunya gan. sangat sangat membantu

ReplyDelete

Unknown13/02/2018, 16:16

mantap, matur tengkyu infonya gan

ReplyDelete

indah18/02/2018, 21:12

terima kasih pak ilmunya. sangat bermanfaat..

ReplyDelete

Abdul Rahman05/03/2018, 16:20

Izin Bos.Berbagai Buku-buku anda saya Download.

ReplyDelete

karim ritonga06/04/2018, 18:45

thankssemoga jadi amal buat anda

ReplyDelete

Add comment

Load more...

Berkomentarlah dengan baik dan sopan[ SPAM ATAU IKLAN AKANLANGSUNG DIHAPUS ]

Newer Post

Older Post

Home

Subscribe to:Post Comments (Atom)

10 ARTIKEL POPULER

DOWNLOAD EBOOK AUTOCAD GRATIS DAN LENGKAP

Melihat dunia Bisnis saat ini, terutama di bidang kontruksi makasudah tak heran lagi bahwa AutoCad merupakan salah satu softwarependuku...

DOWNLOAD EBOOK BELAJAR BAHASA INGGRIS SAMPAI LANCAR

Kali ini kita akan berbagai ebook belajar Bahasa Inggris. Bahasainggris di indonesia sudah menjadi bahasa yang wajib dikuasai. Halini ...

MENU EBOOK

DESAIN GRAFIS : Download Ebook Belajar 3DS MAX Download EbookBelajar Autocad Download Ebook Belajar Adobe Flash Down...

DOWNLOAD EBOOK TUTORIAL BELAJAR PYTHON

Pada postingan kali ini kami akan membagikan ebook belajarbahasa python. Mungkin bahasa pemrograman ini belum terdengarsecara meluas di...

Download Skripsi Ekonomi Manajemen Terlengkap

Kumpulan skripsi seputar ekonomi manajemen akan dibagikan padapostingan ini. Ekonomi manajemen adalah suatu tindakan manajerialterhadap...

Download Skripsi Sistem Pendukung Keputusan (Decision SupportSystem/DSS) Lengkap

Kali ini kita akan berbagi contoh-contoh skripsi seputar sistempendukung keputusan (SPK). Sistem pendukung keputusan merupakansuatu ...

DOWNLOAD ANIMASI POWERPOINT LUCU DAN MENARIK

Salam hangat para surfer online. Microsoft PowerPoint merupakansalah satu perangkat lunak yang berfungsi untuk membantu kita dalammel...

MENU SKRIPSI

SEMUA SKRIPSI INI DAPAT ANDA DOWNLOAD DENGAN GRATIS! SILAHKANPILIH BIDANG SKRIPSI BIDANG KOMPUTER : 1. Skripsi Siste...

DOWNLOAD EBOOK TUTORIAL BELAJAR MICROSOFT EXCEL TERBARU

Pada postingan kali ini saya akan membagikan beberapa EbookBelajar Microsoft Excel Bahasa Indonesia. Microsoft Excel adalahsuatu pera...

DOWNLOAD EBOOK BELAJAR BAHASA JEPANG TERBARU DAN TERLENGKAP

Kali ini kita akan berbagi ebook belajar bahasa Jepang. BahasaJepang saat ini sedang naik daun di Indonesia. Banyak sekali anakmuda yan...

EBOOK KOMPUTER

DESAIN GRAFIS :

Download Ebook Autocad

Download Ebook Coreldraw Terbaru

Download Ebook Adobe Illustrator

Download Ebook Macromedia Flash

Download Ebook Adobe Premiere Pro

Download Ebook Photoshop Terbaru

Download Ebook 3DS MAX Terbaru

MICROSOFT OFFICE :

Download Ebook Microsoft Word Terbaru

Download Ebook Microsoft Excel Terbaru

Download Ebook Microsoft PowerPoint

Download Ebook Microsoft Access Terbaru

Download Ebook Microsoft Visio Terbaru

PEMROGRAMAN :

Download Ebook Belajar HTML

Download Ebook Belajar CSS

Download Ebook Belajar PHP

Download Ebook Belajar MySQL

Download Ebook Belajar JavaSript

Download Ebook Bahasa Pascal

Download Ebook Bahasa C

Download Ebook Belajar J2ME

Download Ebook Belajar Java

Download Ebook Visual Basic.Net

Download Ebook Visual Basic 6.0

DOWNLOAD SKRIPSI

SKRIPSI BIDANG KOMPUTER :

Download Skripsi Sistem Pakar

Download Skripsi Sitem Pendukung Keputusan

Download Skripsi Sitem Informasi Bagian 1

Download Skripsi Sitem Informasi Bagian 2

Download Skripsi Jaringan Komputer

Download Skripsi Kriptografi/Keamanan Data

Download Skripsi Kecerdasan Buatan (AI)

Download Skripsi Game & Software

SKRIPSI BIDANG EKONOMI :

Download Skripsi Ekonomi Akutansi

Download Skripsi Ekonomi Manajemen

Download Skripsi Ekonomi Pembangunan

Download Skripsi Ekonomi Bisnis, Islam Dll

SKRIPSI BIDANG HUKUM :

Download Skripsi Hukum (Bagian 1)

Download Skripsi Hukum (Bagian 2)

SKRIPSI BIDANG PSIKOLOGI :

Download Skripsi Psikologi

MEMBER

GOOGLE+

SITUS INI AKU PERSEMBAHKAN KEPADA MEREKA YANG GEMAR DAN HAUSAKAN ILMU PENGETAHUAN

Copyright 2014 Jaka Pramana. Travel theme. Powered byBlogger.

FAQs

What are the 11 data formats in Excel? ›

The following are the type of number formats available in Excel.
  • General. General is a number format selected as the default by excel for any number you type into the spreadsheet. ...
  • Number. Number Format is exclusively used when you are working with numbers. ...
  • Currency. ...
  • Accounting. ...
  • Date. ...
  • Time. ...
  • Percentage. ...
  • Fraction.
11 Oct 2022

How can I get Office 365 for free? ›

Anyone can get a one-month free trial of Microsoft 365.
...
Here's how to get them:
  1. Go to Office.com.
  2. Click Sign up for the free version of Office under the "Sign in" button.
  3. Log in to your Microsoft account or create one for free. ...
  4. Select the app you want to use, and save your work in the cloud with OneDrive.
28 Oct 2022

How do I fix file format or file extension is not valid in Excel? ›

Step 1: Launch Microsoft Excel on your PC. Step 2: Head to the “files” section, and click “Export.” Step 3: In the section, select “change file type” and click on the file with the error. Step 4: Change the file extension and save the file.

Can I download Microsoft Excel for free? ›

Unfortunately, Microsoft Excel isn't available for free. To get complete access to the spreadsheet tool, you will have to buy a subscription to Microsoft 365. This suite includes prominent programs like PowerPoint, OneDrive, Microsoft Word, and OneNote, among others.

What are the 4 types of file formats? ›

6 Different Types of Files and How to Use Them
  • JPEG (Joint Photographic Experts Group) ...
  • PNG (Portable Network Graphics) ...
  • GIF (Graphics Interchange Format) ...
  • PDF (Portable Document Format) ...
  • SVG (Scalable Vector Graphics) ...
  • MP4 (Moving Picture Experts Group)
26 Jul 2018

What are the 4 types of spreadsheets? ›

Excel data types are the four different kinds of values in Microsoft Excel. The four types of data are text, number, logical and error. You may perform different functions with each type, so it's important to know which ones to use and when to use them.

Do Students get Microsoft Office for free? ›

Students and educators at eligible institutions can sign up for Office 365 Education for free, including Word, Excel, PowerPoint, OneNote, and now Microsoft Teams, plus additional classroom tools. Use your valid school email address to get started today.

Does 365 cost money? ›

Microsoft 365 for the web is a free version of Office that you can use in a web browser. All you need is to sign up for a Microsoft account with a new or existing email address. Try the Office for the web apps.

Can military get Microsoft Office free? ›

Is Microsoft Office free for military? No, Microsoft Office is not free for military. Microsoft Office offers a 30% off discount to military servicemembers.

How do I repair a corrupted Excel file? ›

Repair a corrupted workbook
  1. Click File > Open.
  2. Click the location and folder that contains the corrupted workbook.
  3. In the Open dialog box, select the corrupted workbook.
  4. Click the arrow next to the Open button, and then click Open and Repair.
  5. To recover as much of the workbook data as possible, pick Repair.

How do I fix a file that was not saved in Excel? ›

To restore your new file without any saved updates, open Microsoft Excel first. Then, click Open on the File tab on the Ribbon. At the bottom of the page, after selecting Recent, click Recover Unsaved Workbooks. You'll then be able to select any unsaved file in the Open window.

How do you check if Excel file is corrupted? ›

To check corruption for Excel file, try to open the . xlsx file in other MS Excel application or any other Open Source Excel application. Then check whether check, file is still not showing or previewing the components of the Excel file.

Is Excel hard to learn? ›

The time it takes to learn Excel depends on many factors. Although most consider Excel a reasonably straightforward, easy-to-learn application, the process can be a bit more challenging for beginners who don't have prior experience working with spreadsheets or data.

How can I download Word and Excel for free? ›

Visit the Microsoft Office official website.
  1. Choose the desired subscription plan for free trial.
  2. Then log in to your MS account or create a new one right now.
  3. Lastly, both Microsoft Word and Microsoft Excel, as well as PowerPoint, are downloaded and installed on your PC.
2 Apr 2022

How can I download Microsoft Word for free on my laptop? ›

Sign in to download Office
  1. Go to www.office.com and if you're not already signed in, select Sign in. ...
  2. Sign in with the account you associated with this version of Office. ...
  3. After signing in, follow the steps that match the type of account you signed in with. ...
  4. This completes the download of Office to your device.

What are 5 file formats? ›

The 5 Types of Digital Image Files: TIFF, JPEG, GIF, PNG, and Raw Image Files, and When to Use Each One. There are 5 main formats in which to store images.

What is a file class 4? ›

File is a collection of data stored on some storage device such as hard disk. A folder is place where many files are stored. A file is contained in a folder. A folder may have one or more files stored in it. There may be both files and folders.

What are the 3 types of picture files? ›

The PNG, JPEG, and GIF formats are most often used to display images on the Internet. Some of these graphic formats are listed and briefly described below, separated into the two main families of graphics: raster and vector.

What are the 3 types of spreadsheet? ›

Introducing Excel's Three Types of Spreadsheet Databases
  • Simple (or “Gray Cell”) Tables, which I've used since Excel 2.0.
  • Excel Tables, introduced in Excel 2007.
  • PivotTables with a Tabular Report Layout, introduced in Excel 2010.

What are the 4 purpose of spreadsheet? ›

A spreadsheet is a tool that is used to store, manipulate and analyze data. Data in a spreadsheet is organized in a series of rows and columns and can be searched, sorted, calculated and used in a variety of charts and graphs.

Does Microsoft Word help you as a student? ›

Microsoft Word helps us to make documents such as letters, PowerPoint presentation and Excels. It also allows us to open and have access to read PDF, handouts, documents and other kind of files. With Microsoft Word it makes our activities and lives as a student easier.

Does student Microsoft Office expire? ›

Microsoft Office 365 is subscription service that has a one year expiration period. Students who download the software can use it for longer than the one year subscription period by verifying that they are still a student at the end of their subscription period.

Is Office Home and student only for Students? ›

Office Home and Student 2021 is for students and families who want classic Office apps including Word, Excel, and PowerPoint for Windows 11 and Windows 10.

Is Microsoft 365 cheaper than Google? ›

Most Microsoft 365 plans cost more than their Google Workspace counterparts because of the inclusion of Office desktop apps, a feature that adds about $8 a month to the per-user subscription fee.

What is Microsoft charging me for? ›

A subscription such as Xbox Live, Microsoft 365, OneDrive, or Skype had recurring billing enabled. You may have a Microsoft subscription set for recurring billing, or recently started a free trial subscription that rolled into a paid subscription.

How much does a 365 tenant cost? ›

The base price per user for Office 365 Business and Enterprise Plans ranges from $6 to $35, and this cost can quickly add up for larger organizations.

How do I get on Army 365? ›

To access Army Email Login (now ARMY 365 Webmail):

Open a fresh web browser (Microsoft Edge or Chrome; Firefox only if configured with ActivClient) and go to Army 365 Webmail. Enter your @army.mil email. Select SIGN IN WITH CAC/PIV. Select the AUTHENTICATION certificate when prompted.

Does Best Buy offer a military discount? ›

I spoke with a very friendly manager and was told that “Yes” he does hand out a 10% military discount to those who ask.

Can I buy Microsoft Office without renewal every year? ›

That purchase of a license to legally run the software gives you the right to use that version of Office 2021 in perpetuity. In other words, the license has no expiration date, and users may run the suite for as long as they want.

Can a corrupted file be repaired? ›

A corrupted file is always unusable and inoperable. When facing this issue, you can first try to repair them or try to run a virus detection program. However, if they do not work, you can try a third-party file recovery tool - Recoverit Data Recovery program to help recover corrupted files in Windows.

How do I uncorrupt my file? ›

The Open and Repair command might be able to recover your file.
  1. Click File > Open > Browse and then go to the location or folder where the document (Word), workbook (Excel), or presentation (PowerPoint) is stored. ...
  2. Click the file you want, and then click the arrow next to Open, and click Open and Repair.

Why is my Excel file suddenly corrupted? ›

An Excel file gets corrupted due to various reasons such as virus/malware attack, sudden system shutdown when the Excel file is still open, power failure while working with an Excel spreadsheet, etc.

Can you recover Excel if not saved? ›

If you haven't saved the file

Go to File > Info > Manage Document > Recover Unsaved Workbooks in Excel, or Recover Unsaved Presentations in PowerPoint.

Can I recover a file I did not save? ›

You can recover unsaved files through Temporary Files, AutoRecover Files, Document Recovery, Recycle Bin, and Data Recovery solutions.

How do I recover a file I accidentally not saved? ›

Checking the Recycle Bin
  1. Double-click the Recycle Bin on the Desktop.
  2. Search through the list of documents to see whether the deleted Word document is still there. ...
  3. If you find the desired Word file, right-click the file name, and then select Restore to recover the file.
21 Jul 2022

Can someone tell if a file is corrupted? ›

A corrupted file is not readable if you double-click on it; you'll often see an error message instead. Malware such as ransomware and file or disk wipers can even cause intentional, malicious file corruption. (See our support article, “What is a Corrupted File? “)

How do you check if your PC has corrupted files? ›

  1. Click Start.
  2. In the search bar, type CMD .
  3. Right-click CMD.exe and select Run as Administrator.
  4. On the User Account Control (UAC) prompt, click Yes.
  5. In the command prompt window, type SFC /scannow and press Enter .
  6. System file checker utility checks the integrity of Windows system files and repairs them if required.
3 Jan 2022

Where can I fix corrupted files? ›

If you're desperate to fix the file and recover your information, try a file repair utility. There are both free and paid tools, such as Hetman, Repair Toolbox, or FileRepair. Try Digital Video Repair for corrupt video files, Zip Repair for corrupt ZIP files, or OfficeFIX to repair Microsoft Office files.

Can I learn Excel in 1 day? ›

It is possible to learn Excel in a single day. If you dedicate a full day to learning Excel you will be able to gain a firm understanding of the basic functionality of how to work with spreadsheets and perform basic tasks.

Is Excel a hard skill? ›

On the other hand, hard skills are those that are gained through hands-on experience, training, or education. Hard skills include things like accounting, Microsoft Excel, typing, copywriting, or computer programming.

Is Learning Excel a skill? ›

Excel is a program within the Microsoft Office Suite. It contains a spreadsheet that can automatically input, calculate and analyze data , which makes it a valuable skill for the workplace.

Can I download a free version of Office? ›

The good news is if you don't need the full suite of Microsoft 365 tools, you can access a number of its apps online for free -- including Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Outlook, Calendar and Skype. Here's how to get them: 1. Go to Office.com.

How do I activate Microsoft Word without a product key? ›

Step 1: Go to www.office.com/setup or Microsoft365.com/setup. Step 2: Sign in with your Microsoft account, or create one if you don't have one. Be sure to remember this account so that you can install or reinstall Office later, without a product key.

Is there a free download of Microsoft Office for Windows 10? ›

FreeOffice 2021 is free for personal and business use.

FreeOffice 2021 is a complete Office suite with a word processor, a spreadsheet application and a presentation program – all seamlessly compatible with their counterparts in Microsoft Office.

Can I install Word on my laptop? ›

The easiest way to download and use Microsoft Word for free is right in your web browser. Whether you're on Windows 10, Mac, Chrome OS, or Linux, using Google Chrome, Microsoft Edge, Safari, or any other major browser, you can access a free-to-use version of Microsoft Word.

How do I download Microsoft Word as a student? ›

Download and install Office
  1. Go to the Office 365 Portal (office.com)
  2. Enter your University email then click next.
  3. Enter your University password and click 'Sign in'
  4. Click 'Install Office' on a Windows or Mac computer, or tap the individual icons if you are using a smartphone or tablet.

How many data formats are in Excel? ›

You can add between 200 and 250 custom number formats, depending on the language version of Excel that is installed on your computer.

What is E 11 Excel? ›

By default, when you enter a number over 12 digits in an Excel spreadsheet, it auto-corrects the number to scientific notation for brevity. For example, "879860004073" is converted to "8.7986E+11".

Which different formats of data can be used by Excel? ›

Generally, there are four data types in Excel, and these are number, text, logical, and error data.

What are the 3 types of data validation in Excel? ›

Settings Tab

Any Value - It removes any existing data validation. Whole Number - It allows only whole numbers. For example, you can specify that the user must enter the number between 0 to 30. Decimal - The user must enter a number with decimal values.

What are the 5 types of data in Excel? ›

In a Data Model, each column has an associated data type that specifies the type of data the column can hold: whole numbers, decimal numbers, text, monetary data, dates and times, and so on.

What are the 4 major parts of Excel? ›

  • Worksheet - rectangular grid of rows (numbers) and columns (letters)
  • Cell - intersection of row and column.
  • Cell reference - unique address, coordinates of the intersection of a column and row (B7)
  • Gridlines - horizontal and vertical lines.

How do I get rid of E 11? ›

Well-known Member. you can right click on the cell and choose Format cell and change the format from general to number with zero number of decimal places. You must log in or register to reply here.

Why is the last digit in Excel zero? ›

This behavior occurs only if the cell is formatted as Number, and the number that is entered exceeds 15 digits. For cells that are formatted as text, you can type up to 32,767 characters.

Why it is showing E+ in Excel? ›

The Scientific format displays a number in exponential notation, replacing part of the number with E+n, in which E (exponent) multiplies the preceding number by 10 to the nth power. For example, a 2-decimal scientific format displays 12345678901 as 1.23E+10, which is 1.23 times 10 to the 10th power.

How do I keep only 10 digits in Excel? ›

Add leading zeros in excel to make 10 digits
  1. Open the document in Excel, where you have the data to modify with leading zeros.
  2. Go to the home tab and click on text in the number group.
  3. Enter the number of leading zeros you want in the preselected cell.
  4. Save the changes.
1 Aug 2022

How does v look up work? ›

In its simplest form, the VLOOKUP function says: =VLOOKUP(What you want to look up, where you want to look for it, the column number in the range containing the value to return, return an Approximate or Exact match – indicated as 1/TRUE, or 0/FALSE).

What happens if you type P in cell A6? ›

As can be seen in the above image, typing “P” into cell A6 shows Excel does not attempt to autocomplete the text because of the blank in cell A5. Another limitation to the autocomplete feature is that it only works on single column based data-entry so effectively it only looks up to find similar values, never sideways.

What 3 things can you type into a cell? ›

You can enter data in one cell, in several cells at the same time, or on more than one worksheet at once. The data that you enter can be numbers, text, dates, or times. You can format the data in a variety of ways.

How do I view hidden worksheets? ›

Unhide a worksheet

Right click on any visible tab. Select Unhide. Mark the tabs to unhide. Click OK.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated: 03/03/2023

Views: 5987

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.